Sunday, June 05, 2011

Kihiline meekook

Tainas:
4 muna
3 dl suhkrut
1 dl mett
0,5 tl söögisoodat
6,5 dl nisujahu
1 dl piima

Täidis:
700 g paksu hapukoort
1 dl suhkrut

Valmistamine:
Mikserda toasoojad munad suhkruga lahti. Nirista vähehaaval juurde mesi, mida võib vajadusel väikese anumaga soojas vees vedeldada. Lisa soodaga segatud jahu ja piim, sega tainaks, mis peaks jääma suhteliselt voolav (meenutab rullbiskviidi tainast). Määri üks neljandik tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225° juures umbes 10 minutit ehk kuni pruunistumiseni. Tõsta koos paberiga plaadilt ja lõika kohe kaheks võrdseks osaks. Tasanda servad joonlaua ja suure terava noa abil; jäägid korja kokku ja säilita lahtiselt. Korda tegevust ülejäänud tainaga. Lase tainaplaatidel täielikult jahtuda. Moodusta neljast või ka enamast kihist üks või mitu kooki, määrides kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort. Paki kilesse või kaanega karpi ning hoia järgmise päevani jahedas. Enne serveerimist määri õhukeselt peale suhkruga segatud koort. Purusta kuivanud lõikamisjäägid ja riputa koogile.



Leidsin selle ühest ema kokaraamatust (muide samasuguse pildiga :)) ja teades kui võrratult hea see on mõtlesin ,et jagaks seda retsepti teiegafi!
Kindlasti teen !!!


No comments:

Post a Comment